Alfa Romeo -tuffa och feta bilar


Snygg kurvtagning.


ååå så låg!


Med borbet A fälgar givetvis!


Ett lite repotage från Motorjournalen!

Bartenderverktyg & lite flaringFilmen är från kanlaen Expertvillages, länk: http://www.youtube.com/user/expertvillage


flaringvideo:


Bosozokubilar med "hög svansföring"
De två röda är gjorda av Team Madonna, de andra har okända tillsakapare. Kanske inte nått vi skulle bygga i Sverige, möjligtvis halva höjden på en EPA då.. Dessa bilar lär ju vara i princip okörbara också med konstig sittställning och noll fjädring bak. Men fascinerande är dom!

Mer bilder:


Team Madonna Nissan Cedric 430


Toyota CrownFlygpoäng och flygmil, bra intro-videoMer info på ämnet finns på den eminenta bloggen som hade lagt upp klippet:
http://www.flygmil.se/
Bilen som slog ner som en bomb på Bugrun 2009: The Woodruff Special
En av världens lägsta bubblor! Man förundras över att det ens går att köra bilen..

Hey&Hå Jungman Jansson


Sigge Fürst - Samling Vid Pumpen (Ulf Peder Olrog)


Samling vid pumparna! ;)


Chevrolet camaro MK1.. -bilen man lätt går över glödande kol för!

Ååå vilken vacker bil, speciellt på bakhjulen :)

Bosozoku -fenomenet & indelningen

Den japanska bosozoku-stilen har berörts tidigare här på bloggen, men den kräver en lite noggrannare redogörelse och presentation då det finns mycket lite skrivet om denna stil på svenska.

Bosozoku-kulturen är en del av den moderna subkulturen i Japan, framförallt associerad med mer eller mindre kriminella motorcykelgäng och bilklubbar (stilen finns alltså inom både både bil- och MChobbyn). Idag är dock själva bilbyggarstilen spridd långt utanför själva gängen i Japan och kan inte längre sägas vara knuten till gängverksamheten i någon större utsträckning. För att sammanfatta själva byggstilen kan man säga att bosozokubilar/vanar är bilar som är modifierade med ett eller flera av följande attribut:


 • Väldigt sänkta (obligatoriskt kan man säga)
 • Mycket breda däck, ofta låga och breda fälgar med mycket djup i
 • Små däck i förhållande till fälgbredden –så att stretch uppstår
 • Mycket negativ cambervinkel
 • Kraftiga skärmbreddare
 • Kylare utanför bilens grill (ett tillbehör som kanske var mer vanligt förr)
 • Höga avgassystem som kan sticka upp flera meter över karossen, och till skillnad från i väst, är avgasrören ofta smalpipiga.
 • Låd-formade spoilers, skärmar och vingar
 • Scark-nose, utdragna motorhuvar som pekar något neråt framför grillen på bilen.Bosozoku-kulturen kan delas in i ett antal undergrupper:


 • Shakotan – betyder ”låg bil” vilket alla bosozokubiler är, därför används begreppet ofta om bilar som är riktigt sänkta men som inte är jättemodifierade i övrigt (vanligen har de breda fälgar och stretchade däck också). Motsvarigheten till denna stil i Europa kan sägas vara euro-style eller ännu snarare tyskstuk (då hjulen är låga och har stretch).
 • Yankii style – ofta en färgglad japansk bil som till skillnad från shakotan också har breda skärbreddare över hjulen. Denna byggstil kan sägas vara en japansk tolkning av en amerekanska "college car" vilka inspererat den japanska ungdomen via film och TV.
 • VIP style – denna gren har sin direkta motsvarighet i USA (och i viss mån i Europa), det handlar om att sänka och till fixade stora lyxbilar, liksom i Europa och USA är det inte låga fälgar som används på dessa bilar. Ofta är dessa bilar från 90-talet och framåt, vilket skiljer denna stil från de andra stilarna där företrädelsevis 80-tals bilar och äldre används som utgångsobjekt.
 • Kyusha style – Denna stil använder sig av äldre (japs-) bilar (60-talare och tidiga 70-talare), ofta med ganska (i sammanhanget) små modifieringar som sänkning och andra fälgar. Denna stil är mycket lika ”muskelbilsstilen” i USA och Europa, dels pga. att de bilar som man bygger på ofta har karosser som designmässigt liknar de Amerikanska motsvarigheterna (fastbackvarianter till exempel) och dels för att trimningsgraden och andra attribut är densamma.
 • Grachan eller Garuchan är en stil direkt inspirerade från bilsportvärlden, det som särskilt präglar denna stil är de kraftigt (och ofta låd-formade) karossbäddningarna. I Japan kommer förebilderna till denna gren framförallt från (80-taltets) Grand Championshipstävlingar på Fuji Speedway.
 • Bosozoku style – Den mest extrema stilen, alla vilda tillbehör används och meterhöga avgasrör och spoilers fram och bak är inte ovanligt. Ofta är dessa bilar egenhändigt cabbade också, denna byggstil och även kanske Grachan är de två som vi västlänningar har svårast att förstå.


Man ska komma ihåg att den Japanska bilbyggarkulturen generellt har sin bredaste bas inom driftingvärlden, och att bosozoku-bilar är ansedda att vara extrema redan på hemmaplan. Så det är inte konstigt att vi i väst upplever dessa fordon som märkliga. Att de i Japan också i viss mån associeras med ociviliserade gäng späder på fascinationen för dessa fordon.


Hur som helst är dessa bilar häftiga i sin uttrycksform och de mer moderata stilarna är ofta mycket snygga, att exempelvis få se en drifting-inspirerad shakotan glida fram under vitblommiga körsbärsträd är en vacker syn. Samtidigt som vissa bilar enbart ser gräsliga och fördärvade ut.. –men dessa österländska kulturknippen slutar inte att fascinera oss för det.


Exempel på Shakotan style:
Exempel på Yankii style:

Exempel på VIP style:

Exempel på Kyusha style:

Exempel på Grachan style:

Exempel på Bosozoku style:


Vad kan man säga om framtiden då? – Naturligtvis är det svårt att ha några bra gissningar, kanske kommer delar av byggstilen även att tas upp av fler byggare i USA/Europa, inte minst då driftningstilen (vilken också är japan-inspirerad) har blivit mycket poppis här, en stil som har vissa saker gemensamma med dessa bilar (dock inte körbarbeten då..). Men det får framtiden utvisa, tills dess får vi njuta av dessa bilar på internet och i filmvärlden.

 

Länkar:

http://www.bosozokustyle.com
http://shakotanjam.wordpress.com/http://lowdownspirit.wordpress.com/(110522 - 110524)

Wicked Campers gör kokainreklam för husbilar

Husbilsuthyraren Wicked Campers (http://www.wickedcampers.com.au/) som främst är verksam i Austrailien och på Nya Zeeland lyckades få in en riktig kokainannons i resetidningen Arrivals senaste nummer.
Nummret är numera tillbakakallat och annonsen ska (för hand) rivas ur, Wicked Campers har för övrigt också en mycket drogliberal syn på camping, bla. utlovas en extra fri dag för "pot smokers", man kan ju undra hur företaget kollar upp en sådan sak..?Bilder på husbilar som företaget hyr ut:Mer om nyheten:
http://resenyheter.msn.se/nyheter/nya-zeeland-husbilar-bakom-kokainskandal-4709/


Bosozoku-cruising i JapanEn hel del märkliga bilar rullar förbi i den här videon, men rätt sköna motorljud är det minsann, speciellt om man gillar ettriga toktrimmade småblockare.

Låg och luftfjädrad Suzuki minivan

Inte vidare vacker kanske, men lite småcoolt att någon ändå lägger ner tid och pengar på att utforska hur en sådan här biltyp blir i riktig lowlow-addition.


Japansk van-bosozokustyle när den är som värst/bäst


Ja.. vad ska man säga..? -åsikter om dessa skapelser är ju upp till var och än att ha i vanlig ordning, men de lämnar ingen oberörd i all fall.

bosozoku-stylad Daihatsu deliveryvan med "sharknose"


Minibussar och kombi men negativ camber!Snygg passat!
flygplan (Airbus A380) träffas av blixten

Men flygplan klarar tydligen sånt här så ingen skadades.

Bergrennen i Tyskland med Opel Kadett och NSU Prinz, mm.
Se mer:
http://www.youtube.com/profile?user=MPZRACEVIDEO#g/u

Läs mer:
http://www.berg-meisterschaft.de/

Sjömansmusik!musik: Eldare pa värmen


Hur kan man köra på det här viset? -imponerande!!


H2O International 2007 wagenwerks -tyskstuk på en hög nivå!


Råttiga & balla VWs!


Orup's bästa hit: Mercedes Benz!


Slim Thug - Click Clack, hård gangsta!


RSS 2.0
Fordon bloggar